Vereség hazai pályán

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 6. forduló

Vasárnap este közvetlen riválisát, a TF-Budapestet fogadta haza pályán a SMAFC-NYME NB I. B csoportos férfi kosárlabdacsapata.

SMAFC-NYME – TF-Budapest 56:72

(13:18, 10:26, 22:11, 11:17)
2012.11.18. vasárnap, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Tóth K., Török Z., Németh S.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 10/3, Csaplár-Nagy 12, Balogh 4, Szekeres 1, Ugaros 1. Csere: Rostás 12, Vesztergom 2, Herczeg 6, Nagy 4, Berneczei 4.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
TF: Szobi 5/3, Katona 20/15, Moravcsik 19, Franczva 4, Beák 16/6. Csere: Béres, Debreceni 2, Mihalics 6/3.
Edző: Mehmedovic Merim

Karácsonyi Gergely:

„A hazaiaknál Karácsonyi betegés miatt a keretben sem volt ott, míg Török a lelátóról nézte a mérkőzést.
Csaplár-Nagy büntetőivel a soproniak szereztek vezetést az első percben, a rutinos Beák távoli kosarával viszont hamar átvette a vezetést a vendég együttes. Ismét Csaplár-Nagy villant egy duplával, majd Balogh is betalált közelről. Érkezett azonban Moravcsik és Franczva egy-egy két pontos kosárral és máris fordult a kocka. A fővárosiak egész pályás letámadása révén könnyedén megzavarták a SMAFC-NYME-t, amelynek a labdafelhozatal is nagyon nehézkesen ment. Az első negyed végén 5 pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző.
A folytatásban sem hagyott alább a TF agresszív védekezése, Katona hárompontos kosara után pedig hamar 10 pontra nőtt a vendégek előnye. A SMAFC-NYME sorra adta el a labdákat, támadásban pedig a pontatlan dobások domináltak hazai részről. A TF-nél Moravcsik tarthatatlannak bizonyult, ráadásul a csereként beálló Mihalics is szerzett 5 pontot rövid idő alatt. 20 pontos vendég előny alakult ki a 18. percben, a soproniak pocsék büntetőzése pedig nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra. A félidőre 23:44 állt az eredményjelzőn. A pápai kupameccs első félidejét tehát mindössze 2 ponttal sikerült »felülmúlnia« a SMAFC-NYME-nek.
A nagyszünetben Vetési Imre alapos fejmosást tarthatott az öltözőben, hiszen a 3. negyedben egy teljesen másik SMAFC-NYME-t láthatott a közönség. A Herczeg–Csaplár-Nagy–Nagy trió vezérletével fokozatosan dolgozta le hátrányát az egyetemi együttes, egészen 6 egységig zárkózott Vetési Imre és Barlai Tamás csapata. A negyed utolsó perceire a TF valamelyest összekapta magát, és visszatornázta 10 pontra a különbséget Mehmedovic Merim gárdája.
A záró etap már ismét a vendégekről szólt, akik a hazai eladott labdákból könnyű kosarakat szereztek. A TF sokkal egységesebb csapat benyomását keltette, támadásban nagyon összeszedettek voltak Beákék, akik a tiszta dobóhelyzetekből rendre betaláltak. Védekezésben pedig továbbra is maradt a szinte az egész mérkőzésen át tartó agresszivitás a vendégek részéről. Az utolsó negyedben gyakorlatilag esélye sem volt megfordítani a mérkőzést a SMAFC-NYME-nek, a TF-Budapest teljesen megérdemelten nyert a Krasznai Ferenc Sprotcsarnokban.”

 

Vetési Imre:

„34 eladott labdával nem lehet kosárlabdázni. A fák nem nőnek az égig.”

Tovább a galériához >>>