Vereség otthon

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 19. forduló

Sorozatban harmadszor bukott el a SMAFC-NYME.

MKB-Euroleasing Vasas – SMAFC-NYME 85:76

(19:12, 25:28, 16:16, 25:20)
2015.03.13. péntek, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Esztergályos R., Szalai Zs., Németh A.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 14, Karácsonyi 13/9, Nagy 9/3, Török 6, Csaplár-Nagy 5. Csere: Vesztergom 16, Berneczei 7, Jávor 2, Szabó 2, Szlávik.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
PVSK: Délity 12/6, Krnjajski 19, Czukor 31/9, Berkics 2, Sértő 18/9. Csere: Földes, Szavai.
Edző: Juhász Olivér

Karácsonyi Gergely:

„A Veszprém elleni idegenbeli hosszabbításos vereség után Sopronban, a PVSK-Kronosz Kiadó ellen javíthatott a SMAFC-NYME az NB I. B csoportos férfi kosárlabda bajnokság nyugati csoportjában. Az egyetemieknél Herczeg hiányzott, a baranyaiak pedig tartalékosan érkeztek a mérkőzésre.
Ennek ellenére nagy lendülettel kezdett a Pécs, miközben a SMAFC-NYME több labdát eladott, támadásban pedig alig tudott helyzetet kialakítani (0:7). Karácsonyi triplája, majd Balogh és Csaplár-Nagy kosaraival kapaszkodott Barlai Tamás együttese, de még mindig a vendégeknél volt az előny (8:14). Török és Jávor palánk alatti kosaraival egalizált a hazai alakulat, Czukor büntetőjével minimális előnnyel zárta az első tíz percet a PVSK.
A folytatásban a csereként beállt Vesztergom vitt új színt a soproniak játékába a palánk alatt, mezőnyből Karácsonyi, Nagy és Berneczei is betaláltak. Közel tíz pontosra nőtt a SMAFC-NYME előnye a második negyed derekán (29:21). Kisebb hullámvölgybe kerültek a hazaiak, a baranyaiak pedig továbbra sem találták a ritmust. Sok pontatlanság tarkította a játékot, a vendégeknél Krnjajski tartotta a lelket a csapatban. Balogh eredményessége révén tartotta tíz pont körüli előnyét a nagyszünet előtt a soproni együttes (41:32).
A második félidő elején kiegyenlített volt a játék, majd ritmust váltott a pécsi csapat, amely közelről és távolról is rendre betalált. Egy 13:0-ás sorozattal fordított a PVSK, a SMAFC-NYME nem tudott mit kezdeni a vendégek zónavédekezésével (45:50). Elvétve szerzett csak kosarat Barlai Tamás csapata, miközben a vendégek a büntetővonalról is pontosan céloztak. Vesztergom duplájával zárkózott valamelyest a SMAFC-NYME a záró tíz perc előtt (52:59).
A záró negyed első perceiben tartotta 7-8 pontos előnyét a PVSK, majd Szabó és Berneczei után Vesztergom is kosarat szerzett, ezzel 3 pontra csökkentve a SMAFC-NYME lemaradását (63:66). Ennél többre azonban nem futotta a soproniak erejéből, a vendégek magabiztosan értékesítették a büntetőket, ezzel is eldöntve a találkozót (74:82). A soproniaknak ez volt a második hazai vereségük a 2014/2015-ös kiírásban.”

Barlai Tamás:

„Egy nagy lehetőséget szalasztottunk el a felzárkózásra. Főleg a védekezéssel voltak a gondok, de igazából a játék egyetlen elemében sem tudtuk megközelíteni a tudásunkat.”

Tovább a galériához >>>