Vereség Pécsett

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 17. forduló

A közvetlen rivális PTE-PEAC otthonába látogatott a SMAFC-NYME.

PTE-PEAC – SMAFC-NYME 82:3

(17:17, 21:17, 13:19, 31:20)
2013.02.22. péntek, 19:30 – Pécs, PTE Sportcsarnok (100 néző)

SMAFC: Szlávik 13/6, Bausz 13, Balogh 16, Csaplár-Nagy 11, Török 4. Csere: Ugaros 8/6, Rostás 6, Vesztergom 2.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
PEAC: Onozó 12/3, Deák 28/3, Sipos 19/3, Pöttendi 7, Ignácz 11. Csere: Boldizsár 5, Szabó.
Edző: Zalay Zoltán

Karácsonyi Gergely:

„Az őszi, soproni találkozón a vendégek 4 ponttal diadalmaskodtak. Ezért is, illetve a rájátszás szempontjából is kulcsfontosságú megmérettetés várt Baloghékra.
Szlávik és Csaplár-Nagy kosaraival a vendégek szereztek vezetést, de Sipos 6:0-ás szeriájával fordított a PEAC. Ezután felváltva estek a kosarak, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A negyed végén Pöttendi kosarának köszönhetően egalizáltak a hazaiak.
A folytatásban nem változott érdemben a játék képe, nagy küzdelem folyt a pályán. A SMAFC-NYME-nél mindenki hozzátette a magáét, míg a pécsiek részéről Deák bizonyult húzóembernek. A második negyed végén kicsit jobban koncentráltak a Deákék, 38:34-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.
A nagyszünet után kezdetben tartotta előnyét a házigazda, Ignácz és Onozó volt elemében ekkora. A SMAFC-NYME-t Bausz és Balogh tartotta versenyben, de az utolsó percekben ismét érkezett Deák. Így hiába egalizált Balogh, 2 pontos előnyben volt a Pécs a záró etap előtt.
Rostás révén gyorsan fordított a soproni együttes, majd Csaplár-Nagy sikeres büntetői következtek. Ismét Deák villant, aminek kösznhetően 4 pontos előnyre tett szert a PEAC. Ugaros távoli kosarával még meccsben volt a SMAFC-NYME, ezután azonban elég volt egy-egy eladott labda és pontatlan dobás, és máris meglépett a hazai gárda. A rutinos Deák pedig magabiztosan értékesítette büntetői, így a soproni mérkőzés után idegenben is vereséget szenvedett a SMAFC-NYME a PTE-PEAC ellen.”