Vereség Pécsett

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 8. forduló

Szerdán Pécsett lépett pályára a SMAFC-NYME.

PVSK-Kronosz Kiadó – SMAFC-NYME 92:64

(20:11, 18:19, 24:16, 30:18)
2014.12.10. szerda, 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Kovács N., Maár G., Földi L.
Ellenőr: Bogárdi J.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 10, Karácsonyi 6/3, Szabó 5, Török 13, Jávor 7/6. Csere: Berneczei 15, Nagy, Szekeres 4, Czeller, Bali 4.
Edző: Barlai Tamás
PVSK: Czukor 9/3, Délity 36/27, Bíró 6, Somogyfoki 18, Sértő 1. Csere: Krnjajski 9, Berkics 5/3, Büki 8, Csák, Kis.
Edző: Czigler László, Juhász Olivér.

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság nyugati csoportjának 8. fordulójában a PVSK-Kronosz Kiadó fogadta a SMAFC-NYME-t. A hétközi mérkőzésre a soproniak tartalékosan tudtak csak elutazni, hiányzott Balogh, Szlávik, Bálint, Herczeg és Vesztergom az egyetemiek keretéből.
Ritmustalanul és ötlettelenül kezdett a soproni gárda, sorra követték egymást az eladott labdák és a pontatlan dobások vendég oldalon. Délity vezérletével ellépett a PVSK, a negyed derekán 10:3 volt az eredmény. A SMAFC-NYME center poszton, Csaplár-Nagy és Török révén szerezte első kosarait, de ekkor már közel tíz pontos előnyre tett szert Czigler László csapata (18:9).
A második negyed elején magára talált a SMAFC-NYME. Kezdetben ugyan még Délity szállította a hazai kosarakat (26:15), de ezután főleg magas emberei révén egy 7:0-ás rohanást produkált a soproni gárda és feljött négy pontra (26:22). Itt azonban „megállt a tudomány” a vendégek játékát illetően, Somogyfoki és Krnjajski Boris pontjaival egy 8-0-s etapot produkált a PVSK. Az ötlettelenül és időnként lélektelenül is kosárlabdázó vendégek sorra adták el a labdákat, ráadásul védekezésben sem sikerült maradandót alkotnia Barlai Tamás tanítványainak. A nagyszünet előtt így is sikerült tíz ponton belülre kerülnie a SMAFC-NYME-nek Jávor és Karácsonyi pontjaival (38:30).
A harmadik negyed Délity triplával indult, ami megfelelő alaphangot adott a folytatásra a hazaiaknak. Gyorsan visszaállt a csapatok közti tíz pontos különbség. Szabó zsinórban szerzett 5 pontja még reményt adott a SMAFC-NYME-nek (46:37). Ekkor következett egy 14:2-es széria, amikor is a soproniak újfent nem tudtak mit kezdeni a PVSK agresszív védekezésével (60:39). Jávor, Szekeres és Berneczei némiképp kozmetikáztak az eredményen a negyed vége előtt, amivel húsz ponton belülre került a SMAFC-NYME.
A záró etap tulajdonképpen már formalitás volt, a vendégeknek esélyük nem volt a fordításra. A védekezés mind a két oldalon fellazult, a nagy rohanásból pedig a PVSK jött ki jobban. Mind a két oldalon az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok voltak pályán a végén. A PVSK rajt-cél győzelmet aratott és magabiztosan verte a tartalékos SMAFC-NYME-t, a vége 92:64.”

 

Barlai Tamás:

„Profi időpontban, egy komplett dolgozó ötöst nélkülöző amatőr csapatunk amatőr hibákat vétett. Ennél sokkal több kell…”