Vereség Tiszaújvárosban

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 3. forduló

Ezen a Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK otthonában lépett pályára a SMAFC-NYME együttese.

Tiszaújvárosi Tisza Tv-Phoenix KK – SMAFC-NYME 65:55

(21:19, 12:9, 21:14, 11:13)
2013.03.29. péntek, 18:00 – Tiszaújváros, Városi Sportcentrum (300 néző)
Vezette: Vida B., Válé F., Bagi B.
Ellenőr: Bukta B.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 16, Rostás 4, Török 4, Ugaros 10/3, Nagy 11/6. Csere: Vesztergom 4, Berneczei 6, Czeller.
Edző: Vetési Imre
Phoenix KK: Tóth 4, Sitku 12, Pöstényi 2, Magyar 9/9, Varga 11/3. Csere: Kóthay 15, Lajsz 3/3, Réti I. 2, Sebők 4, Brúgós, Réti A. 3/3.
Edző: Brunyánszky István, Szendrey Zsombor

Karácsonyi Gergely:

„A hazaiakhoz nem régen csatlakozott a ritunos A-csoportos center Sitku Ernő, amivel center poszton erősödtek a Tisza-partiak. A soproniak viszont – a hódmezővásárhelyi mérkőzéshez hasonlóan – most sem tudtak teljes kerettel elutazni Tiszaújvárosba munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt.
Nem kezdett megilletődötten a Csaplár-Nagy–Rostás–Török–Ugaros–Nagy ötössel felálló SMAFC-NYME. Sitku révén ugyan még a hazaiak szerezték meg a vezetést, innentől kezdve viszont a vendégek irányították a találkozót. 8-14-es állásnál időt is kért a Tiszaújváros trénere, és sikerült is rendezni a hazai sorokat. Varga révén előbb egalizált, majd a vezetést is átvette a Phoenix KK. Csaplár-Nagy révén 21:19-re hozta az első negyedet a SMAFC-NYME.
A második negyed nem úgy kezdődött, ahogy azt a vendégek elképzelték. Egy hazai 8-0-ás romahnak köszönhetően hirtelen 10 pont lett a két együttes között. A soproniaknak semmi sem sikerült támadásban, de a védekezés is átjáróháznak bizonyult. Rostás duplája jelentette a löketet Vesztergomék számára, egy 7:0-ás szériával már csak 3 pont volt közte. Kóthay révén azonban sikerült 5 pontosra növelni a hazai előnyt a félidőre, 33:28.
A második félidőben lendüeltesebben kezdett a vendég csapat, de 38:36-os állásnál szétestek Vetési Imre tanítványai. 13:0-ás etappal a Tiszaújváros 15 egységgel vezetett, és a zónavédekezéssel nem tudtak mit kezdeni a soproniak. Vetési Imre időkérése után némiképp kapaszkodtak a soproniak, de továbbra is maradt a 10 pont körüli különbség. A záró negyedben sajnos továbbra is pontatlanul, olykor gyermeteg hibákat elkövetve játszottak a SMAFC-NYME játékosai. A hazaiaknál sem működött minden tökéletesen, de mindig érkezett egy-egy hárompontos kosár.
Tulajdonképpen 20 percnyi jó játék után a második félidőben kiütköztek a fáradtság jelei a vendégeknél, ettől függetlenül kijelenthetjük, hogy a Tiszaújváros is egy verhető ellenfél lehetett volna. Ezt a 65:55-ös végeredmény, és a statisztika is alátámasztja.”

 

Vetési Imre:

„Az első 20 percben derekasan küzdött a csapat, de az egész mérkőzésre elmondható, hogy a hozzáállás példás volt. Csak pár apró dolog, mint az eladott labdák és a pontosság… És több játékos adós volt a jó teljesítménnyel. Nem mindenki hozta ki magából azt, ami benne van. Ennél lényegesen többet hozzá lehetett volna tenni. Összességében 55 ponttal nem lehet meccset nyerni. Ez kritika a csapat támadóerejére, a támadások szövésére, pontosságára… Hosszút utaztunk, derekas volt a hozzáállás, de egyes játékosoktól lényegesen több kellett volna.”