Vereséggel búcsúztattuk a 2011-es évet

 

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 11. forduló

A múlt hét után ismét Budapestre utaztak a soproniak, ezúttal a Budapest Honvéd volt az egyetemiek ellenfele az alapszakasz felénél, a 11. fordulóban. Vesztergom munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudott elutazni a csapattal. A Honvéd együttesében viszont feltűnt a MAFC-Martos-nál már múlt héten „megismert” Kwame Robert.

Budapesti Honvéd SE – SMAFC-NYME 74:73

(18:20, 20:13, 18:19, 18:21)
2011.12.16. péntek, 19:00 – Budapest, Honvéd Csarnok (50 néző)
Vezette: Szakáll I., dr. Bogárdi J.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 11, Szlávik 15/3, Kovács 11, Karácsonyi 9, Balogh 6. Csere: Takács 15/3, Herczeg 6, Czukor, Halász.
Megbízott edzők: Horváth József, Barlai Tamás
Honvéd: Tursics 13, Földi 6, Taga 17/15, Szeleczky 2, Bohanek 2. Csere: Stefán 18, Kwame 9, Kiss 2, Nagy, Lőrincz 5.
Edző: Mészáros István

Karácsonyi Gergely:

„Jól kezdte a találkozót a SMAFC-NYME, amely pár ponttal mindig ellenfele előtt járt. A második negyedben felállt védelem ellen már akadozott a vendégek játéka, fordítani tudott a Budapest Honvéd és volt olyan időszak, amikor 10 pont is volt a differencia a felek között. Közben Kovács már 3. személyi hibánál járt. A harmadik negyedben tartotta előnyét a hazai együttes, a soproniakban nem volt átütő erő, dekoncentráltan játszottak az egyetemiek. A záró negyedben már voltak jobb periódusai a SMAFC-NYME-nek, Baloghék többször is feljöttek 1-2 pontra. Csaplár-Nagy és Kovács kipontozódása után gyakorlatilag center nélkül maradtak a soproniak, ráadásul Taga rendre betalált távolról. Ennek ellenére sikerült fordítani a vendégeknek 3 perccel a vége előtt, de ez nem tartott sokáig. Minden támadás után változott a vezető csapat kiléte. Emellett sok volt a hiba játékban, a végén pedig az eladott labdák domináltak leginkább. A SMAFC-NYME sorsát 3 másodperccel a vége előtt egy hazai kosár pecsételte meg, ezután már hiába kért időt Horváth József és Barlai Tamás, már nem sikerült pontot szerezni a vendégeknek. Szlávik megsérült a mérkőzésen, az még kérdéses, hogy mennyit kell kihagynia a bedobónak.”

 

Horváth József:

„Sajnos több dolog is szerencsétlenül alakult a mérkőzés folyamán, de azt is hozzá kell tenni, hogy ilyen sok hibával nem lehet mérkőzést nyerni.”