Vereséggel kezdtünk

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 1. forduló

A Vásárhelyt fogadtuk hazai környezetben.

SMAFC-NYME – EnterHód-Vásárhelyi KS 63:72

(12:12, 17:19, 12:19, 22:22)
2014.04.04. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Török Z., Németh S., Dombay L.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Karácsonyi, Czukor 9/3, BALOGH 22/3, Herczeg 7/3, Csaplár-Nagy 7. Cs: Nagy G. , Vesztergom Z. 6/3, BERNECZEI 10, Szlávik 2.
Hódmezővásárhely: VEJINOVICS 18, Rostás I. 7/3, VAS P. 23/9, Varga D. 8, Gruda 9. Cs: MÓCSAI 9, Kukla 2, Grezsa, Rostás G. 1.

Botár László (Kezdo5.hu):

„Küzdelmes, kiegyenlített, sok hibával tarkított első negyed után a második elején Vas tripláival ellépett a vendégcsapat. A SMAFC a félidő végére Czukor és Balogh villanásaival, ügyes, befutások után szerzett kosaraival feljött 2 pontra.
A második félidőt elszántan, harcosan kezdték az egyetemiek. Herczeg dobott duplát majd triplát, átvette a vezetést a soproni csapat. Ezzel sajnos úgy tűnt el is lőtték puskaporukat e negyedre a soproniak. A vásárhelyiek már figyeltek a befutásokra. Így ugyan sok tiszta dobóhelyzet adódott távolról a SMAFC játékosai előtt, ám a triplák rendre kimaradtak. A vásárhelyiek Mócsai és Vejinovics eredményessége révén 9 pontos előnyt szereztek a 3. negyed végére.
A záró szakaszban a Berneczei-Balogh kettős révén nyitott hosszú hajrát a SMAFC, ám a próbálkozást a tavaly még Sopronban kosarazó Rostás Imre zsinórban dobott 7 pontjával visszaverte a Hódmezővásárhely. A triplák a hajrában sem ültek – leszámítva a center, Vesztergom szerencsés találatát – a SMAFC 5pontnál közelebb nem tudott kerülni ellenfeléhez, s elspsorban a hazai pályán igen-igen gyenge 4/25-ös, azaz 16%-os tripla mutatója miatt alulmaradt.”

 

Barlai Tamás:

„Szünet után nagyon sok tiszta, üres dobóhelyzetet rontottunk el, ráadásul a kritikus szituációkból sem mi jöttünk ki jól.”

Tovább a galériához >>>