Vereséggel kezdtünk

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 1. (halasztott) forduló

Megyei derbivel indult 2015.

Széchenyi Egyetem Győri KC – SMAFC-NYME 68:66

(20:13, 20:15, 16:20, 12:18)
2015.01.04. vasárnap, 17:00 – Győr, Egyetemi Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Bognár T., Tóth K., Dr. Magyari T.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 12, Balogh 16/6, Karácsonyi 6/3, Szabó 2, Török 8. Csere: Vesztergom 2, Nagy, Jávor 7/3, Szlávik 4, Berneczei 9/3.
Edző: Barlai Tamás
Győr: Márkus 13/3, Gombás 14/9, Káli 3/3, Horváth 7/3, Papp. Csere: Gaál 15/3, Hlinyánszky, Baruta 13, Daru 3, Erdész.
Edző: Molnár István, Csaplár-Nagy Ervin

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME NBI/B-s férfi kosárlabdacsapata a megyei rivális, Széchenyi Egyetem-Győri KC vendége volt. Az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen a soproniak teljes kerettel álltak fel.
Jobban kezdett a vendég együttes, a SMAFC-NYME Balogh, Szabó és Török kosarainak köszönhetően 6-0-al nyitott. Érkezett azonban a saját nevelésű soproni Gombás Gábor, aki 8/6-os pontmutatóval jelentkezett (8:8). Gombás lendülete a társakra is hatott, 12:12 után egy 6:0-át produkált a győri alakulat, a soproniak támadásban és védekezésben is leengedtek.
A második negyedben a hazai részről csereként beálló Gaál vette át a stafétabotot Gombástól, vezérletével tíz pont fölé nőtt a hazai előny. A vendégek többféle felállással próbálkoztak, mégsem sikerül új szín vinni a játékba Barlai Tamás csapatának (39:23). Balogh bravúros triplájával sikerült 12 pontra faragni a soproni hátrányt.
A második félidőt viszont már jobban kezdte a SMAFC-NYME. Karácsonyi triplájával, Szlávik, Balogh és Török két pontos kosaraival fokozatosan felzárkózott a soproni alakulat, Csaplár-Nagy pedig a palánk alatt volt tarthatatlan (46:42). A harmadik negyed utolsó perceire viszont ismét elég volt egy-két figyelmetlenség a vendégek részéről, Baruta és Gaál bravúros pontjaival ismét ellépett a Széchenyi Egyetem (56:48).
A záró etap hasonlóan indult, mint a harmadik. A határozottabb vendég védekezés megzavarta a győrieket, egalizált a SMAFC-NYME Balogh és Jávor kosaraival (60:60). A végjátékhoz közeledve egyre idegesebbé váltak a csapatok, sok támadás végződött pontatlanul. Öt perccel a vége előtt időt kért mindkét szakvezető, amiből a hazaiak jöttek ki jobban (68-64). Ha kicsivel is, de Molnár István tanítványai jártak előrébb. Az utolsó percben a soproniak taktikai faultokkal próbálkoztak, a hazaiak pedig négy büntetőt is kihagytak a végjátékban. A SMAFC-NYME azonban nem tudott élni a lehetőséggel, kétszer is volt esélye az egyenlítésre, vagy akár a fordításra is a vendégeknek, de végül nem jártak sikerrel Baloghék. Végül két pontos hazai siker született, így vereséggel kezdte a 2015-ös évet a soproni csapat.”

 

Barlai Tamás:

„Az első pár percet leszámítva futottunk az eredmény után, amikor fordíthattunk volna, mindig becsúszott valamilyen pontatlanság, figyelmetlenség. A végén is ott volt az esély, sajnos nem tudtunk élni vele.”