Vereséggel zártunk, de megvan az 5. hely

Férfi NB I. B csoport – Rájátszás az 1-8. helyért – 6. forduló

Változatos mérkőzésen ugyan vereséget szenvedett a SMAFC-NYME, de a Sopronban megszerzett előny elégnek bizonyult az 5. hely megszerzéséhez.

MTK Törökbálint – SMAFC-NYME 85:78

(21:27, 18:23, 29:14, 17:14)
2012.05.18. péntek, 18:45 – Törökbálint, Bálint Marton Általános Iskola (50 néző)
Vezette: Bognár T., Hervay T., Minár L.
Ellenőr: Dr. Gencsev P.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 26/6, Csaplár-Nagy 17, Balogh 23/9, Karácsonyi 4, Kovács 3. Csere: Czukor 3, Halász, Czeller.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
MTK: Szarvas 15/3, Szabó 10, Spiriev 5, Hajmásy 17/12, Bihari 21. Csere: Merza 4, Baross 13, Bíró.
Edző: Molnár István, Molnár Tamás

Karácsonyi Gergely:

„Egy héttel korábban 9 pontos előnyt harcolt ki magának a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata az 5-6. helyért vívott küzdelem első felvonásában. A soproniak Vesztergom és Herczeg nélkül utaztak el Törökbálintra.
Balogh és Szlávik kosarai révén bekezdett Vetési Imre csapata, 3 perc után 0:6 állt az eredményjelzőn. Ezután viszont két percig a vendégek voltak gólképtelenek, egy 9:0-ás rohammal fordított a Törökbálint. Ezt a tendenciát a negyed hátra lévő részében is »tartották« a felek, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett zsinórban 6-8 pontot. 6 pontos SMAFC előnnyel folytatódott a második negyed.
A második 10 perc már kiegyenlítettebb játékot hozott. Soproni oldalról Csaplár-Nagy és Szlávik, hazai részről pedig Bihari és Baross szállította a pontokat. A Törökbálint ugyan fel-fel kapaszkodott, de fordítani nem tudott. A negyed vége pedig a SMAFC-NYME-nek sikerült jobban, 11 ponttal vezettek Baloghék, összesítésben pedig 20 pontos volt az előny.
A második félidőben tovább üldözte ellenfelét Molnár István csapata. Ahogy Sopronban is, úgy most is agresszívabb védekezésre váltott az MTK a harmadik negyedben, ami megzavarta az egyetemieket. A 28. percre egalizáltak a hazaiak, 2 perc alatt pedig 4 pontos előnyt harcoltak ki Szarvasék.
A záró etapban tulajdonképpen már végig vezetett a Törökbálint. Nagyobb előnyt azonban nem sikerült kiharcolnia a házigazdának, még a kihagyott soproni büntetők is belefértek. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Szlávik az utolsó percben egy Biharival történő ütközés után megsérült, a pontos diagnózist még nem lehet tudni.
A SMAFC-NYME jó első félidei játékának köszönhetően nyerte meg a találkozót, és ezzel megszerezte az 5. helyet a 2011/2012-es NB I. B-s kosárlabda bajnokságban.”