Veszprémben már nem sikerült

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 15. forduló

A győri bravúrhoz hasonlóban reménykedtek az egyetemiek múlt hét pénteken.

Veszprémi Egyetem – SMAFC-NYME 77:66

(24:18, 23:15, 16:15, 14:18)
2014.01.31. péntek, 18:00 – Veszprém, Vetési Albert Gimnázium tornaterme (150 néző)
Vezette: Sabáli L., Török Z., Esztergályos R.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

 

SMAFC: Csaplár-Nagy 14, Czukor 10, Nagy, Vesztergom 16, Jávor 5. Csere: Karácsonyi 3, Szlávik M., Herczeg 5/3, Ugaros 13/6.
Edző: Barlai Tamás
Veszprém: Kováts 6/3, Vertetics 18/3, Szlávik T. 7, Czakó 12, Takács 21/12. Csere: Sefcsik, Bagó, Hoffmann 5, Oltárczy 8.
Edző: Petőfi Áron

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság 15. fordulójában a SMAFC-NYME a Veszprémi Egyetem SC-hez látogatott. A soproniaknál ezúttal Balogh hiányzott a keretből, míg a hazaiak Szabó és Nagy nélkül voltak kénytelenek felállni.
Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, minden támadás után kosár született. A SMAFC-NYME-nél Vesztergom és Csaplár-Nagy találtak be, a Veszprémnél pedig a mezőnyemberek voltak eredményesek. Vertetics lendületes játéka átragadt a társakra is, a harmadik perctől kezdődően átvette a játék irányítását a hazai együttes, amely Takács révén már távolról is eredményes volt. Az első negyedet hat pontos hátránnyal zárta Barlai Tamás csapata.
A folytatásban Verteticset továbbra is lehetetlen volt tartani, Takács palánk alól és távolról is eredményes volt, valamint Czakó is bekapcsolódott a hazai pontgyártásba. A soproniak olykor gyermeteg hibákat vétettek támadásban és védekezésben egyaránt. Vesztergom és Czukor játéka emelhető ki a vendégeknél, de így is bő tíz pontos hátrányból várhatta a folytatást a SMAFC-NYME.
A második félidőben sem történt változás a vendégek játékában. Oltárczy duplájával már közel 20 pontos előnynél tartott a Veszprém (56:37). A soproniak csupán a mérkőzés egyes periódusaiban tudtak elfogadhatóan teljesíteni. Vesztergom továbbra is hasznosan játszott, olyannyira, hogy kosarával sikerült felkapaszkodni 11 pontra is. A negyed végén azonban Takács és Vertetics pontjaival vissza tudta állítani megnyugtató előnyét a Veszprém.
A záró etap elején ismét 20 pont környékén járt a hazai gárda (70:52), de Csaplár-Nagy, Ugaros és Karácsonyi kosaraival azonban 70:63-ra kapaszkodott vissza a SMAFC-NYME. Itt viszont el is fogyott az összes erő, nem tudtak tovább koncentrálni az egyetemiek. A Veszprém büntetőzhetett a végén, a hazai kezek pedig nem remegtek meg. A vége 77:66.”

 

Barlai Tamás:

„Sajnos kétszer öt perc jó játék nem elég a győzelemhez a B-csoportban.”

Tovább a galériához >>>